Helgen på Kjesäter

Efter tre intensiva dagar med klassen i Norrköping-Linköping var det så dax att åka vidare på helgens äventyr. Jag är nämligen inblandad i planeringen av den World Scout Jamboree som kommer gå av stapeln i Sverige nästa sommar och just den här helgen var det dax för planeringsmöte på Kjesäter.
Efter att har varit i städer i tre dar var det superskönt att komma ut i allt det här gröna!
Det var också roligt att få se lite pampigare byggnader.
Förutom att Kjesäter är en folkhögskola så finns här också många saker som är relaterade till scouting i Sverige, som till exempel ett scoutmuseum. Här en bilderbok om Baden-Powells (scoutings grundare) liv.
Det fanns också handböcker för scouting, här en för flickscouting.
Förutom böcker fanns det gamla affischer och även en mängd märken och andra samlingsprylar. Till exempel var en vägg tillägnad ”Biscaya” och hennes segelturer och en monter var fylld med prylar och information om SCOUT 2001 som var det första förbundsgemensamma lägret som genomfördes i Sverige (och som är en del i att Sverige får äran att anordna nästa års World Scout Jamboree). Jag blev lätt nostalgisk!
Utomhus fanns de här märkliga svamparna att beskåda! Det var svårt att avgöra om det var någon som hade eldat på dem, eller om de helt enkelt såg ut så där, fast förresten! Det kanske någon här vet?
Det sötaste var de här automatiska gräsklipparna som gick runt och klippte gräsmattorna på området, och de behövdes verkligen, för gräsmattor fanns det gott om! Däremot satt det varningslappar om att vi inte skulle lämna några platta saker, såsom filtar, böcker och mobiler, i gräset, för då hade det varit adjöss med dem om en sådan här filur kört förbi…
Jag hade gärna spenderat ännu mer tid utomhus, det här hann jag med på en lunchpaus, utan det var helt enkelt mest jobb. Jag rörde mig mest mellan vandrarhemmet, restaurangen som ni ser ovan och
det Gamla Stallet där vi hade alla möten. Men trots att det inte blev så många promenader var det en mycket produktiv helg och omgivningarna hade inte kunnat vara bättre! Allt det gröna gjorde att det var en avslappnad atmosfär.

Annonser
Det här inlägget postades i utflykter och äventyr, wsj 2011 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen på Kjesäter

  1. Eva skriver:

    Oh vilken fin miljö!!!

  2. Ping: 2010 september-december |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s