Torsdag, orientation day 2

På orientation day 2 handlade det om plugget, alltså Radboud University.
Vi fick först ännu ett word of welcome, denna gången från International Office. Han lät mycket nöjd med att ha så många internationella studenter här och tryckte på att vi gav universitet en internationell atmosfär.
Efter det fick vi en kort föreläsning om Nederländerna och holländarna. Den var mycket intressant och jag vet numera skillnaden mellan Holland och the Netherlands, samt några holländska ord såsom lekker och overleg.
Som avslutning fick vi delta i ett pop-quiz med frågor baserade på den föreläsning om Nederländerna som vi nyss lyssnat till. Jag vann inte, men var med ganska länge.
Sen var det dax för lunch! Jag ber om ursäkt om det inte ser så aptitligt ut, men här äter jag i alla fall soppa gjord på bruna bönor (!) med korvbitar, grovsenap och krutonger i och till det en bit bröd. Det bästa med lunchen man kan köpa här är att den för studenter bara kostar € 3.90 och att man får mycket mat.
Efter lunch stod det mer presentationer på schemat. Den första var en studentdriven organisation som hette ”United Netherlands”, den andra handlade om det Sports Centre som finns till för studenterna här på campus och den tredje var om studentkyrkan.
Sedan begav vi oss ut på en guidad tur på campus tillsammans med guider från fakulteterna. Höghuset på bilden är den högsta byggnaden på RU och den heter the Erasmusbuilding. Lite längre ned kommer bilder på utsikten ifrån Erasmusbyggnadens högsta våning.
I princip allt jag ska syssla med håller till längs med den här gatan som heter Tomas van Aqiunostraat, eller något mindre tungvrickande helt enkelt bara TvA. Här blev vi runtvisade till de eventuella faciliteter som vi kan behöva använda under vår tid här. Det är en utmaning att hitta rätt, kan jag lova!
Sen tog vi hissen upp till 20:e våningen i Erasmusbyggnaden och tittade på utsikten.
Den var magnifik!
Och till sist då, TvA från ovan.
Efter det gick vi till biblioteket, det centrala stora biblioteket på RU alltså, sedan har vi ett eget bibliotek på min fakultet också! Tokigt. Fast jag antar att det behövs eftersom det går mer än 18 500 studenter här.
Vi gick också genom detta tropiska landskapet, men som inte var så varmt och fuktigt som man kunde tänka sig. Jag antar att det reder till sig när våren kommer.
På kvällen var det dax för våra mentorer att laga middag till oss i mentorgruppen. Eftersom de alla är från Nederländerna så bjöd de självklart på en typisk holländsk rätt.
Medan vi väntade på maten tyckte tjejen i min mentorgrupp som är från Polen att vi skulle testa att dricka vodka såsom de gör i hennes hemland. Nämligen rent som det är rakt upp och ned (högra muggen) och till efter vodkan, en mugg med läsk (vänstra muggen) och så det viktigaste av allt: det ska göras FÖRE maten. Det hela smakade som vodka smakar mest, och inte så mycket mer.
Middagen var i alla fall lysande god! Huvudingrediensen var mosad potatis och sedan fanns det tre olika sorter; en med rivna endiver (tror jag) och kryddor (maten i glasskålen på övre bilden), en med surkål och korv (i kastrullen på övre bilden) och så en vegetarisk variant med ruccola, kärsbärstomater och örtkryddad typ Philadelphiaost i (den nedre bilden). Min favvo var den vegetariska.
När vi kom till efterrätten fortsatte det holländska temat. Vi fick dels smaka ”stroopwaffles”, som är två rån/tunna våfflor med karameliserat socker i mellan. Jag som älskar söta saker orkade inte mer än ett par stycken, för det här slår allt vad jag någonsin ätit tidigare, i söthet alltså. Tänderna bara kryllade sig. Dessutom hade våra mentorer slagit på stort och också köpt stroopwafflesglass, så tandtrollen var nog överlyckliga för ett par timmar den kvällen.
Efter så mycket mat och en väldigt lång dag, blev det en tidig kväll. Vi var alla rejält trötta och behövde ladda inför fredagskvällen när sista delen av Orientation skulle äga rum. Och vad vi gjorde då får ni se imon!

Annonser
Det här inlägget postades i holland, påhitt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag, orientation day 2

  1. Sandra Ajax skriver:

    Åh, det verkar otroligt kul och spännande! :) Hoppas du får tillgodoräkna dig poängen!

  2. Ping: 2011, januari – mars. |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s