Happietaria

Förra lördagen gick jag och några kompisar, efter tips från en tjej i min korridor, på restaurang.
Restaurangen vi var på hette Happietaria och det speciella med den är att all vinst går till två välgörenhetsprojekt, ett i Kambodja och ett i Uganda. Därför drivs konceptet av studenter och den enda som är professionell är kocken. Vinsten som kommer från restaurangen dubblas senare av två företag. Det kändes med andra ord riktigt bra att genom ett restaurangbesök bidra till en bättre värld för någon annan.
Maten var inte så spektakulär, men smakade väldigt gott. Det här är min förrätt. Till huvudrätt åt jag struts med svampsås och (dessa eviga jäkla) pommes frites (man får överallt), det var super men gjorde sig inget vidare på bild.
Vi snackade om allt mellan himmel och jord i några timmar. Medan vi väntade på maten passade jag på att kika på rummet vi var i, det var nämligen väldigt fint.
Det var högt i tak och ljuset från taklamporna var behagligt varm-gult.
Det bästa av allt var att de hade en pianist som spelade mycket stämningsfullt hela kvällen. Jag får njuta av pianoklinkandet även här hemma ibland, eftersom tjejen som spelade är hon som bor i min korridor. Ibland när jag passerar hennes rum hörs ljuva pianotoner, det höjer hemkänslan avsevärt!
Innan vi begav oss hemåt gick jag på toaletten. Där var toalettsitsen gul, vilket jag tyckte var toppen och därför var jag bara tvungen att knäppa en bild!

På det stora hela en finfin kväll.

Annonser
Det här inlägget postades i äta bör man annars dör man, holland, påhitt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Happietaria

  1. Malin skriver:

    Här skriver du det du vill berätta om.

  2. Alina skriver:

    Vilken utmärkt idé! Varför finns inte såna restauranger i Sverige? Eller det kanske det finns, bara att jag inte har någon koll. :)

  3. Ping: 2011, januari – mars. |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s