Karneval med tokigt utklädda tyskar och en upphittad 100 € sedel (part 1)

När jag slog upp ögonen i måndags förra veckan sken solen. Det passade alldeles utmärkt eftersom jag skulle iväg på utflykt!
Jag och några vänner hade nämligen hyrt en bil för att köra till Köln över dagen.
Anledningen till utflykten var att det firades karneval i Köln och just måndagen var den bästa dagen att vara med på, hade vi fått berättat för oss. Väl framme parkerade vi bilen och tog tunnelbanan in till centrum, och som ni ser var det karnevalsfeeling redan här!
När vi klev upp från underjorden började vi med att bestämma en om-vi-tappar-bort-varandra-plats. Det var den här statyn.
Den stod bredvid Kölner Domen och skulle därför vara plättlätt att hitta, tänkte vi (som tur var behövde vi aldrig använda den).
Efter det började vi se oss omkring. I princip alla, unga som gamla, barn som vuxna, var utklädda. Det fanns alla sorter och de allra flesta hade verkligen gått all in.
Musik var ett annat mycket vanligt inslag.
Fast det var inte alltid så lätt att höra, för det var så hemskt mycket folk. Överallt.
Behållningen var så klart att titta på karnevalsparaden, en del hade bättre plats än andra.
När vi letade efter en bra plats att se paraden och fånga godis ifrån såg jag den här mannen. Mycket fascinerade. Vem klär ut sig till discokula, liksom? Men samtidigt, fantastisk huvudbonad alltså!
Konfetti var ett annat trevligt inslag i karnevalsfestandet.
Till slut, efter lite knuff och tålamod, kom jag äntligen i främsta raden och hade bästa utsikten över paraden. Det var många orkestrar i olika former som var med. Och de var alla mer eller mindre finklädda.
Livs levande hästar fanns det också! Älskar plymerna.
På en del hästar satt det trumpetare.
När man står i främsta raden, ja då står man bland barnen. Den här söta lilla drak-killen hade jag framför mig större delen av tiden.

Men han och jag var ju inte direkt ensamma, som ni ser.

Efter att ha sett ganska många olika åkdon och orkestrar var vi nöjda. Då hade vi ändå stått där i alla fall ett par timmar.
En del av poängen med själva paraden är att de kastar ut blommor, godis och mjuka djur. Det här är min skörd som jag begrundade när vi satt oss till rätta på den lilla kvarterspub vi hittat.
Efter alla dessa människor så hade vi ju blivit ganska hungriga.
Och törstiga! Och är man i Köln måste man ju dricka Kölsch. Så är det ju bara.
Eller i alla fall smaka en klunk eller två och sen dricka te som kom med ett sånt här fint fat med träd på.
Att karnevalen var en stor grej i Köln förstod vi verkligen på puben eftersom den var pyntad till tänderna med girlanger och hade en särskild karnevalsmeny. När vi hade suttit där en stund och var mätta och glada var det dax att bege sig ut i karnevalandet igen.
Och ungefär det första som händer är att en av oss hittar en 100 € sedel på marken. Helt ofattbart men så himla kul! Vi skrattade okontrollerat en lång stund och jag tänkte på morfar med en gång.

Men vad vi gjorde sedan får ni se om en dag eller så! För det tar ett tag att gå igenom och välja bilder, i alla fall om man har lyckats ta över 200 stycken… Så: Fortsättning följer!

Annonser
Det här inlägget postades i holland, utflykter och äventyr, våren och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Karneval med tokigt utklädda tyskar och en upphittad 100 € sedel (part 1)

  1. Ping: 2011, januari – mars. |

  2. Ping: london dag två: shopping och little venice |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s