the (almost) british monarchs movie marathon

Igår åkte jag hem till S, där hon, jag och L hade bestämt oss för att se på film. Filmerna som stod på menyn var ”The Queen”, ”The King’s Speech” och ”The Iron Lady”.
Vi kallade lite skämtsamt tillställningen för ”Bra Brittiska Biografier” och därför tyckte vi att det så klart krävde en brittisk touche även på det ätbara.
Så vi ordnade fram lite afternoon tea, helt enkelt!
S visade kaffekoppar som hon fått efter sin mormor. De var från Karlskronas porslinsfabrik och hennes mormor hade haft 200 stycken på sitt café, förr i tiden!
Vi började närma oss starten på första filmen, men först var vi så klart tvungna att dokumentera.
Jag med, förstås! Men sedan satte vi i gång. ”The Queen” var först ut. Vi hade alla sett den tidigare och visste att vi tyckte om den, så det var inga konstigheter.
Film nummer två var ”The King’s Speech” och den tror jag var allas favorit. Jag tycker i alla fall väldigt mycket om den, och gjorde så även denna gång!
Efter två filmer var vi ganska möra, märkligt att det kan vara jobbigt, fast man bara sitter still. Så då tog vi en paus och förberedde för middagen.
Vi pratade på medan maten lagades och
efter viss otålig väntan från min sida var den äntligen klar! Sheperd’s Pie var vad som stod på menyn. Jag hade aldrig ätit det förut, men det var faktiskt oväntat gott.
Och när maten var uppäten var det dax för sista filmen, ”The Iron Lady”, den som ingen av oss hade sett, men alla ville se och trodde var bra, baserat på att de föregående sedda filmerna ju varit det. Men, ack vad vi blev besvikna. Den var inte som någon av oss trodde. Att Meryl Streep fått en Oscar för sin prestation är helt i sin ordning, men filmen i övrigt tyckte jag inte om. Väldigt tråkigt, men så är det ju ibland.

Den avslutade i alla fall vårt maraton drygt 12 timmar efter att vi hade börjat och då var det dax att fara hem och sova. Bra lördag!

Translation:
Yesterday me and two friends had a (almost)-british-monarchs-movie-marathon-day where we made afternoon tea and shepherd’s pie and watched ”the queen”, ”the king’s speech” and ”the iron lady”. All of us liked the first two movies, but were disappointed with ”the iron lady”. Meryl Streep did a remarkable performance, but the rest of the movie was not about what we had expected. Anyway, all in all it was a good Saturday!

Annonser
Det här inlägget postades i äta bör man annars dör man, film och tv-serier, påhitt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till the (almost) british monarchs movie marathon

  1. Ingrid skriver:

    Verkar ha varit ett schyst maraton! :) Och många godsaker till! :)

  2. Ping: ”I’m gonna give him an offer he can’t refuse” |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s