futuralkarneval!

I lördags eftermiddag, efter en lugn och skön morgon hemma som bland annat innebar plantering på balkongen och långsam frukost, åkte jag till Lund.
Där mötte jag upp Lina och Ina och så gick vi och köpte biljetter.
Vi skulle nämligen spana in Lundakarnevalen!
Den här gången var temat framtiden, så det fanns framtidskarnevalister där du minst anade det.

Efter en titt på kartan letade vi oss hit, till ”The Robotic Orchestra”, där vi hoppades få bjudas på spännande toner från framtiden samt säga hej hej till Inas kompis Isabelle.
Någon Isabelle såg vi inte till, men toner från framtiden fick vi minsann höra. Musiken skapades med hjälp av elektroder och annat som var kopplat på olika vis till olika saker. Roboten som står med händerna i den stora ramen skapade ljud genom att röra händerna på olika sätt, och roboten till vänster om henne knapprade på en banan som då gav ljud ifrån sig. Spännande, definitivt. Välljudande och rytmiskt, nja, kanske inte så mycket.
Vädret var hursom strålande
och vi kollade in de andra påhitten
samt lyssnade med ett halvt öra på Hurricane Love en stund.
Domkyrkan.
Efter ytterligare lite promenerade styrde vi kosan mot ett tält med bar. Jag ville absolut dricka karnevöl!
Sluuurp.
Mina kompanjoner var hemskt nöjda de också så sen satt vi där och bara snackade och tittade på människor av alla sorter och slag.
När ölen var slut tog vi den här uppmaningen på orden och knallade bort till Foodstock. Där åt vi sjukt god macaroni and cheese.Och sen satt vi där tills det blivit mörkt.
Efter att ha vinkat hejdå till Ina började vi ta oss tillbaka mot Stora scenen där Movits!, som var kvällens sista musikakt, skulle spela. Trots att det var mer än en halvtimme kvar hade det redan börjat tjockna till med folk framför scenen.
Vi drack kaffe och te så länge. Jag älskar för övrigt att precis allt var specialdesignat för karnevalens skull!
Och beundrade lamporna i träden. När vi såg de här tyckte Lina genast att jag skulle ha sådana på min balkong. Inte mig emot, men jag vet inte hur jag ska lösa det rent praktiskt… Det tåls att funderas på.
Sen var det äntligen dax för musiken att dra igång. Vid det här laget stod Lina och jag väldigt långt bak. Det gjorde väl inget i sig, men det var så hemskt mycket folk som rörde på sig hela tiden, och så gräsligt trångt, att det nästan kändes för obehagligt, för det var riktigt svårt att själv stå till och lyssna. Och jag var inte ensam om att känna så, så efter att vi hört de bästa låtarna bestämde vi oss för att tacka för oss. Det tog oss jag vet inte hur lång tid att ta oss därifrån och ut utanför scenområdet, men det blir ju så när det är mycket folk. Sammanfattningsvis var det en mycket spännande och futuristisk karneval!

Annonser
Det här inlägget postades i påhitt, utflykter och äventyr, våren. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till futuralkarneval!

  1. inafotar skriver:

    Blixterfint att hänga med dig o Lina <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s