Försommar i Sverige

Försommar-Sverige kan vara det vackraste som finns. Jag åkte buss till jobbet i måndags, för jag var tvungen att göra ett pitstop i ett samhälle dit inga tåg går.

Utsikten från bussen var makalös. När du lämnat den större staden bakom dig och bara har landskapet framför dig, då öppnar det upp sig likt en solfjäder. Himlen är så där overkligt mjukt blå, skogen i fonden är riktigt mörkt grön. Den har mognat från den där spänstiga ljust klorofyllgröna nyansen som är så typisk för naturen ungefär en månad tidigare än nu.

Precis bortom skogen ståtar Söderåsen, magnifik i all sin enkelhet. Den ser ut som en väldigt stor kulle eller ett litet berg, där den ligger i fjärran. Men det som märks allra tydligast är det som är beläget hitom skog och höjder, nämligen fälten. Där har grödorna börjat komma upp. De fält som för bara några veckor sen var knallgula av rapsblommor, bidrar med ytterligare en nyans av grönt till den palett som tycks användas till målningen av det som är Svergie och Skåne i början av juni 2014.

Och just nu är inget vackrare än det.

Annonser
Det här inlägget postades i sommar, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s