Måndag i Krakow

IMG_6123.JPG
Jag sitter på bussen mot flygplatsen i Krakow. Maria och jag kom hit i fredags och tillsammans med Anna och Misi har vi hälsat på Ewa. Vi har alltså haft världens minsta Erasmus reunion. Det har varit riktigt roligt! Ewa har visat oss Krakow och alla dess sevärdheter, sett till att vi har ätit riktigt god mat och druckit goda grejer.

Nu är semestern slut och jag ska åka tillbaka hem igen. Precis när jag klivit på bussen till flygplatsen startade världens åskoväder och det började ösregna. Ett tag kändes det som att vi var i stormens öga. Blixtens sken och åskans dunder kom med knappt ett andetags mellanrum. Regndropparna fick trottoarerna att koka och folk sprang och hoppade mellan de gigantiska vattenpölarna som uppstått på mindre än en minut. Även om det är tråkigt att åka hem känns det okej att göra det i det här regnovädret.

Vi har nämligen haft strålande sol alla andra dagar, ja, fram till nu då. Och det har varit så hett de andra dagarna att vi har fått sightseea med många pauser, mycket vatten och ett och annat glass prosecco. Innan idag, som ett omen om vad som skulle komma, stod luften helt still. Bara att andas kändes svettigt. Så den kvickt förbidragande regnstormen känns som en frisk fläkt och en början på något nytt. Som ett passande avslut och en hemresa.

Annonser
Det här inlägget postades i sommar, tankar för dagen, utflykter och äventyr. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s