Sensommar in the city

Skåne har känts som höst de senaste veckorna. Kyliga vindar, som kommer från väst och norr, och betydligt lägre temperaturer än vad högsommaren bjöd på. 

Men idag skiner äntligen solen. Himlen är ljust blå och molnen ser ut som mjuka maränger strax ovan horisonten. Temperaturen klättrar automatiskt upp några hack. Det blåser fortfarande men vinden känns lite mindre kylig. Hösten anas inte i den på samma vis. Istället känns vädret som den sensommar jag väntat på. 

Det jag gillar allra mest är hur vädret påverkar människorna i staden. De där handskarna som behövdes till cykelturen halv sju i morse, de knölas ner i en ficka. Sjalens virning runt halsen lättas på och jackan knäpps upp. Allas ansikten vänds mot himlen. Människor ler. Axlarna sjunker. Alla bänkar i solen är som genom ett trollslag upptagna. Asfalten doftar plötsligt en anings så där varmt och tjärigt. Och sommarblommorna känns med ens mindre malplacerade. 

Stegen mot trottoaren känns lätta och studsiga. Det finns plötsligt tid att stanna upp. Tid att andas. Tid att njuta en gång till av sommaren.

Annonser
Det här inlägget postades i sommar, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s