söndag

sunday, helsingborg
Idag för en vecka sedan var det också söndag och jag knatade iväg och ställde mig utanför den här mycket kryptiska luckan med siffran 14 på.
sunday, helsingborg
Vad är då detta? Jo, det är Dunkers kulturhus som under alla dagar (nästan) fram till jul har en kulturkalender. Varje dag vid klockan 12 bjuder de på ungefär 10 minuters kultur. Det är olika sorters kultur varje dag och ända sen den 1 december har jag velat gå dit. Knepigt bara när jag mest är i stan vid lunchtid på helgerna.

Hursom, vi var i alla fall några nyfikna som stod i blåsten och väntade på att klockan skulle slå tolv. När vi hört klockorna i fjärran öppnades luckan
sunday, helsingborg
och där satt en gitarrspelare! Han spelade tre sånger och berättade att han representerade kulturkortet. Det är ett kort som är finfint att ha om du bor i Helsingborg eftersom du får gratis eller billigare inträde på en mängd arrangemang och platser runt om i staden. Förutom själva kulturhuset gäller det även på bland annat Sofiero, Kärnan och Fredriksdal.
sunday, helsingborg
På hemvägen gick jag genom norra hamnen och det här var det närmsta sol det blev.
sunday, helsingborg
Men det gjorde inte så mycket för det kändes som att befinna sig i en målning av William Turner och det är inte fy skam för en söndag!

Annonser
Det här inlägget postades i julen, julkalender, påhitt, vinter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s