vad jag har läst i mars

Nu har nästan hela april hunnit gå utan att jag har visat vilka böcker jag läste förra månaden. De här veckorna har bara sprungit förbi mig. Helt galet. Hursom, åter till saken, mars månads bokskörd.

Men först, en så rolig sak: Det sägs ju att du blir som du umgås, och det har jag kunnat konstatera vid olika tillfällen, men nu skulle jag också kunna lägga till, att du blir som ditt bloggflöde. För sedan i januari när jag började med min nya tradition att göra boksammanfattningar varje månad har jag upptäckt att två av bloggarna jag följer, Lovisa och Vicky, gör samma sak.

Lovisa har gjort som jag och publicerat ett inlägg för varje månad på året hittills. Hon har även för några år sedan haft mer bokläsning och mindre skärmtittning som mål, och bloggat om det. Så från början kan jag helt ärligt säga att det är hon som har inspirerat mig till detta. Vicky har också bloggat om böckerna hon har läst så här långt i år. En av dem, ”The Fault in Our Stars” har jag läst och det är en av mina favoriter. Därför är det roligt att citatet hon har satt som rubrik är mitt favoritcitat från den boken!

Det bästa med det här tycker jag är att jag gratis får så himla många boktips! Jag har en oändlig lista med böcker jag vill läsa och försöker alltså, precis som damerna jag nyss nämnde, att hitta tiden och motivationen till att läsa fler böcker. Och det känns faktiskt väldigt peppande att de här två kloka kvinnorna gör samma sak. (Jag smickrar mig själv med att tänka att vi har en liten bokklubb ihop, fastän vi inte är synkade alls och inte läser samma bok… Haha.) Så, nu då, äntligen, mot böckerna från mars:

utan personligt ansvar av lena andersson
Jag började mars med att läsa den fristående fortsättningen på Lena Andersson bok ”Egenmäktigt förfarande”. Jag läste den första förra året och blev väldigt uppspelt när det stod klart att det skulle komma en till bok om Ester. I den här boken är storyn nästan densamma som i den första och det är en fröjd att läsa Anderssons språk. Jag älskar det. Samtidigt kände jag denna gången att det liksom inte gick att göra bättre. På nåt vis var den första boken i all sin enkelhet och knivskarphet perfekt. Och samtidigt tycker jag att den här verkligen är läsvärd för storyn skevar lite och är lite annorlunda än i den första boken.

utan personligt ansvar av lena andersson
utan personligt ansvar av lena andersson
utan personligt ansvar av lena andersson
utan personligt ansvar av lena andersson
Detta är några passager där jag tyckte extra mycket om språket.

veronica mars: mr kiss and tell by rob thomas and jennifer graham
Sedan läste jag ännu en fristående fortsättning, denna gången var det dock en form av deckare. Det är en fortsättning på karaktären Veronica Mars och hennes värld. Förra året kom både en långfilm, som förklarar vad som hände efter tv-seriens slut, och sen en första bok, som heter ”The Thousand Dollar Tan Line”. Den läste jag också förra året och tyckte mycket om. Så också med den här boken! Jag älskar att tillbringa tid i Veronicas värld och det känns så lyxigt att återigen få göra det, även om jag innerst inne hade föredragit mer tv-serie. Hursom, för en marshmallow är det här ljuvlig underhållning.

män förklarar saker för mig av rebecca solnit
Efter det gav jag mig in i den här mycket intressanta boken. En massa små korta, och några lite längre, essäer och texter, som beskriver feminism, hur kvinnans porträtteras i media, hur kvinnor behandlas i samhället och hur många offer mäns våld mot kvinnor har resulterat i. Och så är så klart texten som titeln gett upphov till med. Den är rolig och på pricken att läsa eftersom den beskriver något som jag varit med om många gånger.

en bit av mig fattas av david levithan
Sist ut i mars var den här boken. Den handlar om tre ungdomar och hur de på olika vis hanterar 11 september-katastrofen, både under tiden det händer och efteråt. Det var en väldigt fin bok om något som är väldigt hemskt. Och den var väldigt läsvärd.

Jag tyckte mycket om språket, trots att jag inte läste den på originalspråket, för översättaren verkade ha fått tid att göra ett bra jobb.
en bit av mig fattas av david levithan
en bit av mig fattas av david levithan
Detta är mina två favoritpassager från boken.

Tänk att vi redan är tre månader, snart fyra, in på det här året! 2015 springer på som bara den. Och jag har ändå hunnit läsa en hel del böcker redan. Det känns fint. Tidigare månaders böcker hittar du här:
januari
februari

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, summan av kardemumman, våren. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till vad jag har läst i mars

 1. Gabrielle skriver:

  Åh jag ÄLSKADE egenmäktigt förfarande! Håller helt med dig, perfektion är svårt att överträffa! :)

 2. Vicky skriver:

  å, vad fint att du fått inspo! och visst är det där citatet från the fault in our stars det finaste nånsin <333

 3. Ping: vad jag har läst i april |

 4. Ping: vad jag har läst i maj |

 5. Ping: vad jag har läst i juni |

 6. Ping: vad jag har läst i juli |

 7. Ping: vad jag har läst i augusti |

 8. Ping: vad jag har läst i september |

 9. Ping: vad jag har läst i oktober |

 10. Ping: vad jag har läst i november |

 11. Ping: vad jag har läst i december |

 12. Ping: boklistan: sammanfattningen av vad jag läste under 2015 |

 13. Ping: minst 7 spännande böcker att läsa i påsk |

 14. Ping: boktips: män visar kuken för mig och kulör: en bok om vad färg gör |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s