kryddvandring på fredriksdal

Idag för två veckor sedan var det min sista semesterdag. Ja, än en gång kan jag konstatera att tiden går jäkligt fort! Men jag firade i alla fall av semestern med att gå på kryddvandring på Fredriksdal med min syster. Hon hade nämligen fått bland annat det i födelsedagspresent av mig. 
wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborg
Vi fick börja i den delen av gruppen som fick tips och förslag på hur du använder kryddor, och då specifikt örter, i mat. 
wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborg
Vi blev förevisade egenkryddad snaps och vinäger samt olika typer av sallader och sånt. 
wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborg
Det fanns blomkål i olika färger och megastora bönor plus fina tomater. 
wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborg På slutet fick vi smaka två hemmagjorda marmelader, en med jordgubb och basilika och en med krusbär och mynta. Mums mums!
wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborg
Efter det gick vi till en annan del av Fredriksdal medan fåglarna satt i givakt på takåsen. wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborgDär fick vi lära oss om hur en ska göra för att ta hand om och odla sina kryddor och örter. Det fanns tid för frågor och jag lärde mig flera nya saker. wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborgDen sista delen av vandringen var vi i kryddträdgården där vi fick spana runt. Guiden berättade oxå om olika kryddsorters historia och ursprung och vi fick se hur kryddorna som vi fått se i maten under den första delen av kvällen såg ut. Här ovan ser ni till exempel ringblommor och en sorts basilika som trivs bra när vädret är lite kyligare och blötare, så som sommaren varit i år. wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborgDet var guldtimmen när vi var klara så vi var tvungna att beundra och föreviga detta evigt magiska ljus. wednesday, fredriksdal's herb garden, helsingborgEfter det knallade vi hemåt och dagen efter var det åter till verkligheten!

Annonser
Det här inlägget postades i påhitt, sommar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s