förrförra söndagen: fredriksdal

Vardagarna staplas på varandra och jag försöker njuta av allt som blommar. För verkligen allt blommar ju samtidigt i år! Vitsipporna och körsbärsträden hade knappt blommat över innan magnolian stod i full blom för att därefter nästan genast följas av häggen som jag mest hann bara ta ett andetag av och nu står syrenen i blom som om det vore skolavslutningstider, fastän det inte är det.

Detta blommiga bombnedslag beror så klart på den där sommaren som var för ett par veckor sedan. Ni har ju redan sett min fredag och lördag och idag tänkte jag att vi spanar in söndagen också, så är vi klara med det hele sen. Nu kör vi!
sunday, cows, fredriksdal, helsingborg
På söndagsmorgonen vaknade jag till ett meddelande från Sofia som undrar om vi ska hitta på nåt. Solen skiner, temperaturen har stigit till mer än 20 grader och himlen är knallblå. Javisst, skriver jag tillbaka och en timme senare står vi tillsammans här, på Fredriksdal, tillsammans med alla barnfamiljer, för att spana in kossornas och kalvarnas första krumsprång. I ärlighetens namn var vi rätt sena, och jag som är en kortis såg inte så mycket, men korna råmade på ett väldigt glatt vis så de måste ha varit jätteglada över att äntligen få komma ut!
sunday, cows, fredriksdal, helsingborg
Vi passade på att gå en sväng runt Fredriksdal när vi ändå var där.
sunday, cows, fredriksdal, helsingborg
Kalvar är oerhört gulliga men mina favvosar är nog ändå lamm. De är så jäkla gulliga! Och orädda. Gillar dem mycket.
sunday, cows, fredriksdal, helsingborg
Vi promenerade vidare och pratade om hemleveranser av möbler till utsikten av vitsippor innan vi åkte ner på stan och åt glass i solen istället. På samma ställe där jag var på lördagen. Sen prommade jag hem och preppade inför veckan. Det kändes så märkligt för helgen kändes som en hel liten semester och bara tanken på att jag skulle till jobbet dagen därpå kändes så oerhört knäpp! Och så var det med den sommarglimten. Jag hoppas snart att den kommer åter!

Annonser
Det här inlägget postades i påhitt, sommar, våren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s