onsdagstankar

looking down but looking up, helsingborg
Det är fortfarande beckmörkt ute. Jag kände mig som om jag ställt klockan fel och gått upp alldeles för tidigt i måndags vid den här tiden. Det tog ett tag innan poletten trillade ner. ”Aha, just det! Det är höst nu. Nästan snart vinter, och då är det så här mörkt på morgnarna.” Det är en ganska onajs känsla, men fin på det sättet att jag bevisligen har glömt bort hur mörkt det faktiskt blir i Sverige i oktober. Trots att jag upplevde samma sak förra året. Minnet alltså, vilken grej!

En bra sak med det hela är att vi ställer om klockan i helgen. För det innebär att om en vecka kommer det vara ljusare än vad det är nu. Och även om det bara hjälper ett tag och även om det innebär att det blir mörkt en timme tidigare på eftermiddagen, tycker jag att det är värt det. För jag har det hellre ljust på morgonen.

Men, mot mörket är ju vägen framåt, och en annan bra sak är då att det snart är dax för Helsingborgs julbelysning att tändas. Många städer väntar till skyltsöndagen i slutet av november, men jag vet att en del av lamporna kommer tändas redan till All helgona-helgen. Och det är megasnart! Då känns mörkret genast lättare att bära för mig.
Vad gör ni för att hantera mörkret som kommer?

Annonser
Det här inlägget postades i höst, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till onsdagstankar

  1. Jag äter orimligt mycket citrusfrukt och bokklubbar, bland annat ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s