2016: januari – juni

Jag har velat så länge fram och tillbaka om huruvida jag skulle göra en årsammanfattning för 2016. Först var jag ute sjukt tidigt, redan i oktober/november satt jag och klurade ihop ett skelett, men sen kände jag bara att det kändes stressigt, så då raderade jag allt. Och sen när jag skrev årets sista lista och verkligen gav mig själv tid att fundera över året så insåg jag att det trots allt hänt ganska mycket. Så här kommer en sammanfattning i alla fall!

Januari.
frosty, thursday, helsingborg
my birthday, saturday, helsingborg
me, my 30th birthday, helsingborg yayoi kusama, louisiana, humlebäck
I januari kom äntligen snön för ett par dagar. Jag fyllde 30 år och hade hela min familj på besök och det var så ljuvligt. En av mina bästa födelsedagar. Ingrid och jag passade också på att se Yayoi Kusamas utställning på Louisiana innan den åkte vidare till Moderna museet i Stockholm.

Februari.
saturday, malmö
waffles and ice cream, helsingborg ghost, concert, malmö
saturday, walking in pålsjö forest, helsingborg
I februari var jag och Lina på inflyttningsfest hos min kompis Emelie och hennes sambo David i Malmö. På Alla hjärtans dag var jag hemma hos Ingrid och tillsammans med Dennis och Emma åt vi våfflor och tittade på Frozen. I slutet av månaden åkte jag och mina systrar till Malmö för att gå på konsert med Ghost B.C. Konserten var megabra och dagarna efter promenerade vi i Pålsjö skog. Det här var också månaden när jag var på jobbintervju, men det vågade jag inte säga något om då.

Mars.
breakfast, helsingborg me and ina, malmö
johanna's and kai's wedding party, helsingborg
easter eve, karlskrona first barbecue, easter, karlskrona
I mars gjorde jag tre saker för första gången. De första två var att jag såg på roller derby med Ina och Malmös stolhet Crime city rollers och gick på spexet Selma Lagerlöf med min bror i Lund. Jag gick på Johannas och Kais kombinerade bröllops-30-års-hej-då-vi-flyttar-till-Japan-fest och sen blev det påsk. Den firade jag i Karlskrona med familjen. Vi gjorde traditionsenliga saker som att promenera, ha äggpickartävling, inviga grillsäsongen och njuta av värmen. I slutet av mars fick jag också veta att jag fått jobbet jag var på intervju för i februari. Så då gjorde jag en tredje sak för första gången; sa upp mig.

April.
my apartment, helsingborg
sunday, wooden anemones, pålsjö skog, helsingborg
me and mum, spa day, råå, helsingborg cherry blossoms, åstorp
I april renoverades mitt kök och mitt badrum så större delen av den månaden var det halvt om halvt kaos hemma hos mig. Jag och Sofia gick på designbazaar och jag var med och fixade hemlig babyshower för Caroline. Johanna och jag åt middag ihop en sista gång innan hon och Kai flyttade till Japan. Vitsipporna slog ut och Mama och jag gick på spa ihop. Jag var också på studieresa till Norrköping med mitt nya jobb och i slutet av månaden slog äntligen körbärsblommorna ut.

Maj.
thursday, balcony party, helsingborg
me, helsingborg sunset, helsingborg
thursday, mumford and sons concert, forum, copenhagen
I maj, lagom till att mitt kök och badrum blivit klart, kom sommaren. Ingrid bjöd in till balkongfest, så hon, jag, Emma, Joakim och Dennis tillbringade en hel dag på varandras balkonger. Jag klippte av mig allt mitt hår och åt middag på restaurang med mitt Helsingborgsgäng. Ingrid, jag och Gun åkte till Ordrupsgaard och såg en utställning och jag + familjen såg en konsert med Mumford & Sons i Köpenhamn. Min kompis Elisabeth fyllde 30 och jag var på överraskningsfest för henne och Ina och jag spontanåt middag på Dubbel dubbel.

Juni.
saturday, barcelona
nyvångshögen, åstorp dessert, goodbye party, helsingborg
me, midsummer, karlskrona crete
I juni åkte jag till Barcelona på 5 års reunion med ett helt gäng jag lärde känna när jag var Erasmusstudent i Nijmegen, Nederländerna 2011. Vi badade, promenerade i Park Güell, åt tapas och paella och drack oändliga mängder mojito. Jag blev avtackad på mitt gamla jobb med paintball och världens godaste efterrätt och slutade därmed också ha utsikten ovan i mitten på vägen till jobbet. Sen började min långa sommarsemester som jag hade längtat så himla mycket efter. Jag firade midsommar i Karlskrona med bad, läsning under äppelträdet, kransbindning och midsommarfika hos min moster. Och på sista dagen i juni åkte jag och Lina till Kreta på semester.

Det här var första halvan av min årsresumé för 2016. Den andra halvan kommer en annan dag!

Annonser
Det här inlägget postades i höst, sommar, summan av kardemumman, våren, vinter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 2016: januari – juni

  1. Ping: 2016: juli – december |

  2. Ping: 2017 i backspegeln: januari – juni |

  3. Ping: 2017 i backspegeln: juli – december |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s