all the rivers av dorit rabinyan

Jag slutar ju aldrig läsa böcker, som ni vet. Och nu vill jag tipsa om ännu en som jag läst. Det kan ju passa extra bra idag när det är röd dag och många har ledigt.
all the rivers by dorit rabinyan
Den heter All the rivers och är skriven av Dorit Rabinyan.
all the rivers by dorit rabinyan
Boken handlar om Liat, en idealistisk student som pluggar översättning och Hilmi, en lovande konstnär. De bor båda i New York och träffas av en slump när Liats vän inte hinner till ett bestämt möte och Hilmi kommer istället. Tillsammans utforskar de New York och börjar dela sina liv med varandra.

Men det finns en tredje part i deras relation som de aldrig kan bli kvitt. Liat kommer nämligen från Israel och Hilmi från Palestina. Det gör att deras relation hela tiden både finns och inte finns.
all the rivers by dorit rabinyan
Det här är en bok som är väldigt vacker på det där lågmälda sättet. Språket flyter fint medan historien om de två snarare snirklar sig fram längs en krokig väg. Att närma sig någon är svårt från början, och det är tydligt att det inte är lättare, när det finns en konflikt mellan två länder i bakgrunden. Oavsett hur mycket de tycker om varandra måste de hela tiden förhålla sig till den. Liats och Hilmis relation skildras på ett väldigt ömt och ärligt vis. På baksidan av boken framgår det att den på grund av det förbjöds i israeliska skolor.

Jag rekommenderar den här boken om du vill läsa en kärlekshistoria som, utan att bli klichéartad, är komplex och känslosam.

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, våren. Bokmärk permalänken.

En kommentar till all the rivers av dorit rabinyan

  1. Ping: boklistan: vad jag läste 2017 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s