min resa till japan: torsdag i nikko med shinkyo bridge, de tre aporna, kakigori och en pampig imperial villa

Idag är det torsdag och då passar det fint att fortsätta titta på min resa till Japan. Min andra dag där var nämligen också en torsdag. Häng på!
thursday, nikko, japan
På torsdagen, min andra dag i Japan, tog Johanna och jag tåget till Nikko.
thursday, nikko, japan
thursday, nikko, japan
Här ser det ganska torrt ut, och det var det också till en början, men på kvällen skrev jag så här: Idag har det varit så dimmigt att det liksom regnat fukt. Oerhört svårt att beskriva men väldigt vackert och märkligt. Det var samtidigt varmt, så det var inga problem att vara barbent och bararmad. Och ni ser ju på första bilden att dimman verkligen hängde i luften! Bergstopparna var liksom mjukt omlindade av fuktiga dimslöjor.
thursday, nikko, japan
Vårt första sevärdshetsstopp var den här bron, Shinkyo Bridge.
thursday, nikko, japan
Jag älskade att jag var i ett land där det var helt okej att alltid göra peacetecknet på alla foton. ✌️ Bron ligger precis vid entrén till det område där templen och helgedomarna ligger. Och det var till templen och helgedomarna vi skulle!
thursday, nikko, japan
Nikkos helgedomar och tempel finns med på UNESCO:s världsarvslista. Den ligger nära bergen och mitt i skogen. Det är också det som gör att den är världsarv, alltså att helgedomarna är byggda så nära i samklang med naturen.
thursday, nikko, japan
En av de största byggnaderna ser ut så här, fast just nu håller den på att renoveras inför att Japan ska ha sommar-OS år 2020, så vi struntade i att gå in i den.
thursday, nikko, japan
Istället tittade vi in i en väldigt gullig och typiskt japansk trädgård.
thursday, nikko, japan
Det finns oerhört få ställen att sitta och äta på i Japan. Om du inte går på en restaurang eller så. Vi hittade i alla fall en lite undanskymd bänk och slog oss ned för att äta ett litet mellanmål. Det bästa mellanmålet jag någonsin stött på: onigiri! Som den här emojin: 🍙Det är helt enkelt en risboll med fyllning, omsluten av ett noriblad. Just den här smaken, tonfisk med majonäs, blev min favvo.
thursday, nikko, japan
Efter det var vi redo för mer sevärdheter.
thursday, nikko, japan
Jag skrev så här på kvällen:  Vi tittade på den största helgedomen, Toshogu Shrine. Där finns bland annat de tre aporna: 🙊 🙈 🙉 
thursday, nikko, japan
thursday, nikko, japan
thursday, nikko, japan
och en väldigt gullig liten katt.
thursday, nikko, japan
Och så många helgedomar med döda shogun i. 
thursday, nikko, japan
Det var också mycket levande människor där och många paraplyer, på grund av vädret.
thursday, nikko, japan
thursday, nikko, japan
När vi känner oss nöjda med allt spanande på förgyllda detaljer och gulliga djur är det dax för lunch. Johanna, som har varit här många gånger förut, vet ett ställe som vi går till. På kvällen skriver jag upplivat: Jag har ätit yuba ramen, en nudelsoppa med torkat tofuskinn i. Riktigt gott! Yuban är det torkade tofuskinnet och det är den där krumeluren i min nudelsoppa som ser ut som en sån där rullad godisrem, ni vet? Fast det här är då torkat tofuskinn, vilket är en av Nikkos specialitéer.
thursday, nikko, japan
thursday, nikko, japan
Vi passade även på att äta efterrätt. För en annan sak Nikko är känt för är sitt vatten, japp, så är det! Och att då äta kakigori här kändes helt rätt. På kvällen skriver jag: Och så har jag ätit den här emojin: 🍧 Hyvlad is med jordgubbssås och jordgubbar. Det var också mycket gott! Och något av det skummaste jag ätit.
thursday, nikko, japan
Efter lunchen går vi vidare mot nästa sevärdhet. Jag fascineras väldigt mycket av att allt är grönt, men när jag tror att det är gräs, visar det sig vara mossa som täcker marken. Mycket intressant och förvirrande.
thursday, nikko, japan
Så här skriver jag om nästa servärdhet: Efter lunchen var vi på Nikko Tamozawa Imperial Villa. Det är en stor villa som en kejsare byggt ihop av olika delar av andra palats från runt om i Japan. 
thursday, nikko, japan
Det var riktigt häftigt att gå runt i ett hus med de typiska skjutdörrarna och tatamimattor överallt. Det fanns nästan inga möbler men mycket atmosfär.
thursday, nikko, japan
Johanna ☔
thursday, nikko, japan
Till huset hör en trädgård: I trädgården var det väldigt grönt överallt och fukten hade förvandlats till regn. Så vi promenerade med paraplyerna, nästan helt ensamma, bland all grönska. Det var blött men det var det värt. Det finaste jag sett, på alla ställena idag, har varit mossan som täcker marken under träden. Så mjuk och så grön! Och i den här trädgården fanns det väldigt mycket. Den här platsen för övrigt märkt med ”best photo stop!” och det var den säkert, när vädret är klart. Då ser du nämligen huset med bergstoppar i bakgrunden.
thursday, nikko, japan
Lagom till att huset stänger är vi klara och börjar promenaden tillbaka till tågstationen.
thursday, nikko, japan
Jag skriver så här: På vägen hem var jag fuktig överallt. Japp. Och blöt om fötterna. Men glad!
thursday, nikko, japan
Kai är på brasiliansk jujutsu-träning så Johanna och jag äter middag själva. På kvällen skriver jag: Vi åt lite blandade grejer: miso, japansk potatissallad, kycklingspett och ris. Och så snackade vi om besök, föräldrar och barndomshem. 

När Kai kommer hem firar han starten på sin semester med en av alla märkliga japanska alkoläskkombinationer: salt citron och så chips till det. Jag får smaka på drycken och kan konstatera att det inte är så äckligt. Mest märkligt. Då tyckte jag mindre om det kalla gröna teet jag smakade till middagen.

Nästa dag ska vi iväg på en annan utflykt, på ett annat håll, men det tar vi i nästa inlägg!


Mer från min resa till Japan:
Tisdag på resande fot + onsdag i Utsunomiya

Annonser
Det här inlägget postades i äta bör man annars dör man, sommar, utflykter och äventyr. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till min resa till japan: torsdag i nikko med shinkyo bridge, de tre aporna, kakigori och en pampig imperial villa

  1. Ping: min resa till japan: fredag i kamakura med tempel, den stora buddhan och havet |

  2. Ping: min resa till japan: lördag i utsunomiya med utsunomiya castle ruins park och takfest med fyrverkerier |

  3. Ping: min resa till japan: söndag i utsunomiya med sushi, shabu-shabu och regn |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s