2017 i backspegeln: januari – juni

Sammanfattningarnas tid är nu. Är ni beredda? Här kommer första halvan av 2017.

monday, my birthday, at olsons skafferi, helsingborg
friday, my brother's graduation dinner, toyo, lund
saturday, karlskrona
Januari började med att jag kände mig trött och stressad. Under julhelgen hade min familj turats om att vara sjuka och på nyåret var det min tur. Jag låg hemma på soffan och sträckkollade på Skam. Sen fyllde jag år och firade med pasta carbonara på restaurang tillsammans med min syster. Min bror tog sin examen och vi firade med mat från Asien. Allra sist var jag i Karlskrona och tog hand om alla grejer jag sparat hos mina föräldrar. För i år var nämligen året när de lämnade mitt barndomshem för nya äventyr. Jag har känt, och känner, väldigt mycket om det här och jag märker att det har präglat mig det här året.

sunday, dinner at sofia's, helsingborg
friday morning, snowy, helsingborg
saturday, ina visiting, helsingborg
I februari bjöd Sofia mig på söndagsmiddag. Världens godaste vegetariska bolognese plus linguine. Jag tillbringade större delen av månaden hemma i min soffa eftersom jag för första gången på åratal fick influensan. Smärtan i huvudet och musklerna var inte av denna värld. När jag var lite piggare sträcktittade jag på Bron och andra serier som jag egentligen tycker är lite läskiga. När jag frisknat till hade snön kommit och då kom också Ina och hälsade på. Vi bytte paket, promenerade i Pålsjö och åt sushi.

saturday, me, first day of spring, helsingborg
saturday, waffle day, helsingborg
saturday, sunset, helsingborg
Mars bjöd på en väldigt finstämd konsert med Frida Hyvönen och sen satt Ida och jag och snackade bort flera timmar på en bar. En lördag kom våren på besök och jag satt i solen i Norra hamnen och kände hoppet spira i kroppen. Ingrid, jag och Emma gick på musikquiz på Tivoli. Sofia och Ida kom hem till mig och åt våfflor på Vårfrudagen. Jag läste mycket böcker och såg en solnedgång som var helt magisk.

saturday, ina's, isabell's and tove's 30th birthday party, blå båten, malmö
friday, good friday, easter, karlskrona
friday, good friday, easter, karlskrona
saturday, the cherry blossoms in kungsträdgården, stockholm
April var en intensiv månad. Den började med 30-års fest för en av mina äldsta vänner, Ina, och hennes två kompisar, i Malmö. Det var god mat, dans och härj en hel natt på Blå båten. Innan påsk var jag tillbaka i Malmö igen, för en öl med min storebror och för en konsert med Säkert! tillsammans med Lina. När påskhelgen kom åkte jag till Karlskrona och mina föräldrars nya hem. Vi firade påsk till en ny frukostutsikt. Vi sa tack och hej till vårt gamla hem med gravgrillning och jag stod en sista stund i mitt tonårsrum. Som jag älskat de där gröna tapeterna! Slutet av månaden tillbringade jag + familjen i Stockholm. Jag och mina systrar + Karins Viktor såg Ghost och hela familjen + Viktor såg Fantomen på Operan på Cirkus och åt megagod finmiddag på Rutabaga. På Moderna museet såg jag + Flingan utställningen om Josef Frank och så träffade jag Kärntruppen för frukost. Min kropp battlade med en seg förkylning som satt sig på mina öron så jag hörde lite sisådär i flera veckor. Minns att jag kände mig så frustrerad över det.

saturday, music and beer at dunka dunkers, helsingborg
saturday, breakfast, helsingborg
friday, amsterdam
Jag minns inte så mycket av maj för vid det laget kände jag mig väldigt stressad över jobbet. Det var mycket att göra och min känsla var att ingen annan förstod det utom jag. Hehe, charmig inställning, va? Men det hände mycket roliga saker också. Jag och Ida var på en enkvälls musikfestival med technomusik på Dunkers kulturhus den första riktigt varma dagen och det gick äntligen att äta frukost på balkongen. Det var en varm månad och körbärsblommorna verkade aldrig sluta blomma. Jag, Ida och Sofia åkte till Amsterdam över kristihimmelfärdshelgen och mötte sommaren. Det var pangvarmt och vi gick där på de snirkliga gatorna längs kanalerna och bara stirrade fånigt på varandra för att det kändes så utopihärligt. Vi läste böcker i Vondelpark, åt megagoda frukostar, käkade glass och hängde i hippa NDSM.

sunday, helsingborg
saturday, mary's hen party, stockholm, utö, stockholm archipelago
friday, midsummer's eve, karlskrona
I juni hade hela Pålsjö skog blivit ljusgrön och jag andades in så mycket klorofyll som jag överhuvudtaget kunde. Karin och Viktor var i Helsingborg så de + Ingrid käkade middag hos mig och sen var vi hos min moster en söndag och grillade och gjorde saffransglass. Jag var på blixtvisit i Stockholm för att vara med på möhippa för Maria. Efter flera veckor med regn hade vi supertur med vädret och solen sken från en knallblå himmel hela helgen. Vi provade improvisationsteater, åt lunch på en båt på väg till Stockholms yttre skärgård och badade i havet. Midsommar firade jag i Karlskrona på släktträff med en helstekt gris, många jordgubbstårtor och tipsrunda tillsammans med långväga släktingar. På kvällen var det fest hos min brors kompis. Månadens sista dag åt jag pizza med bokklubben och tittade på det sista avsnittet av Skam. Sedan dansade vi loss till 90-tals hits på Tivoli i Helsingborg.


Förra årets sammanfattning hittar du här och här.

Annonser
Det här inlägget postades i sommar, summan av kardemumman, tillbakablickar, våren, vinter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2017 i backspegeln: januari – juni

  1. Ping: 2017 i backspegeln: juli – december |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s