stilla nätters kapell

Innan det blev nyårsafton och nytt år, då var det mellandagar och jag var i Karlskrona. Som vi gjort så många år tidigare var jag och familjen på konsert med Stilla nätters kapell. Ett musikkollektiv med människor som har koppling till Karlskrona, Blekinge och däromkring, och som spelar ett par konserter mellan jul och nyår. Alltid nya låtar, förutom de två första, och alltid med största känsla och ingen julmusik.
thursday, concert with stilla nätters kapell, circo, karlskrona
De byter också lokal varje år och 2017 var platsen Circo i Karlskrona. Strax före klockan 17 satt vi förväntansfullt och funderade på vilka låtar som skulle spelas det här året. Det är en väldigt speciell känsla att gå på konsert utan att ha en aning om vad som kommer att spelas.
thursday, concert with stilla nätters kapell, circo, karlskrona
Kapellet kom inknallandes till tonerna av ledmotivet till filmen The Last Waltz och drog sedan omgående igång med nästa välbekanta låt, George Harrisons My Sweet Lord. Och efter det var vi igång. Kapellmästaren berättade att de den här gången skulle spela låtar som tidigare kommit på förslag varje gång, men av olika anledningar fått stå tillbaka. Många av dem var deras favoritlåtar och vi bjöds därför på en salig men härlig blandning.
thursday, concert with stilla nätters kapell, circo, karlskrona
Vi fick också beskåda något som från scenen beskrevs som ”en sketch med Papphammar”. Scenen var liten och fylld med både många människor och en stor mängd olika instrument. Eftersom de turas om att spela olika instrument i olika konstellationer var det ett trixande med att få rätt person på rätt plats med rätt instrument inför varje låt. Musikerna klarade också det bra.

Några av låtarna vi fick höra tolkningar av var Bon Ivers 00000 Million, Bobby Caldwells Smile, Ted Gärdestads I den stora sorgens famn och John Farnhams You’re the Voice. Alla låtarna som spelades finns samlade i den här spellistan.
thursday, concert with stilla nätters kapell, circo, karlskrona
Och som vanligt gick jag därifrån med en lätt känsla i bröstet. Det är alltid så speciell stämning på konserten med Stilla nätters. Jag känner mig ofta både glad, sorgsen och upprymd. Allt på samma gång. Så även detta året.


Andra gånger jag sett Stilla nätters kapell:
I onsdags: Stilla nätters kapell, 2016
Stilla nätters kapell, 2015
Det sista av julhelgen, 2014
Stilla nätters kapell, 2013

Annonser
Det här inlägget postades i musique, påhitt, vinter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till stilla nätters kapell

  1. Ida skriver:

    Jag tycker er tradition verkar vara helt fantastisk! Sedan att gå höra Bon Iver. Och så tycker jag att Stilla nätters kapell är ett makalöst fint namn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s