2017 i backspegeln: juli – december

Med nästan två veckor in på det nya året är det väl lika bra att lägga 2017 till handlingarna? Ja! Så gör vi. Häng med på den sista halvan av mitt 2017. Vi börjar mitt i sommaren. Första halvan hittar du här.
saturday, nimis, kullabergs naturreservat
saturday, day trip to varberg, varberg
maria's and markus' wedding, kalmar slott, kalmar
Juli började med att rosorna stod i full blom på Fredriksdal så jag gick dit och tog djupa andetag. Sedan åkte och vandrade Ingrid och jag till Nimis för att äta andrafrukost och njuta av sommaren som i alla fall värmemässigt lyste med sin frånvaro. Jag jobbade långa dagar på jobbet eftersom vi hade mycket att göra innan semestern. Bokbönorna hade sin sista träff innan allas semestrar och sommarbestyr och Ida, den gullisen, bjöd oss på jordgubbstårta. Sofia, Ida och jag prickade in en av sommarens få soliga och varma dagar med en roadtripp till Varberg. Vi sightseeade, åt så jäkla god mat och badade i havet. Sen började min semester med att jag åkte till Kalmar för Marias och Markus bröllop. Än en gång hade vi supertur med vädret för det var både varmt och soligt och dagen var så kärleksfylld och fin. Maten var toppen och dansgolvet livat. På semestern åkte Ida, Sofia och jag på ytterligare en roadtrip, den här gången runt nordvästra Skåne. Och så njöt jag framförallt av att vara ledig och bara vara hemma.

friday, at marienlyst with la familia, celebrating my sisters' birthdays, helsingör
tuesday, me at the senso-ji temple, asakusa, tokyo, japan
saturday, me, ingrid and papa, at brewskival, helsingborg
Min semester fortsatte i augusti med att jag firade min familjs födelsedagar i Helsingör. Sommarvärmen lyste med sin frånvaro men vi hade det fint ändå. Efter det gav jag mig i väg på en av de häftigaste resorna jag gjort, till Utsunomiya och Tokyo i Japan. Jag hälsade på Johanna och Kai. De visade mig runt, upp till templen i Nikko, ner till havet och buddhan i Kamakura och till god mat, svinhöga skyskrapor och ändlösa mängder med människor i Tokyo. Väl hemma igen var jag superpigg på morgnarna tack vare jetlaggen. Papa fyllde år och Ingrid och jag gav honom en dagsbiljett till Brewskis ölfestival i Helsingborg. Vi provsmakade öl, åt god middag och hängde bara vi tre.

friday, pizza at lillaro with bokbönorna, förslöv
saturday, norrköping
saturday, a swim and a sauna at kallis, ribersborgs kallbadhus, malmö
Den första september var en fredag och jag + min bokklubb Bokbönorna klämde in oss i Idas bil och for till Förslöv för att äta stenugnsbakad (och vedeldad) och megagod pizza. Vi hade äntligen deadline på jobbet för ärendet jag och mina kollegor slitigt med hela sommaren så det gick att andas ut en smula. Jag + jobbet åkte på studieresa till Vallastaden och sen tog jag en helg hos Lina i Norrköping. Där visade hösten sig från sin allra soligaste sida och jag åt glass för halva priset. Jag träffade min äldsta vän Sara + hennes Alexander och deras nyaste person för första gången. Det var ljuvligt. Förutom promenader var jag och Ina och kallbadade i Malmö och vädret bjöd på de allra finaste soluppgångar och solnedgångar.

sunday, walking with ingrid, hunting chestnuts, in pålsjö skog, forest, helsingborg
saturday, kräftan under hatten, cray fish party, stockholm
grief is the thing with feathers by max porter
sunday, rough sea, wild stormy ocean, the ocean, öresund, helsingborg
I oktober jagade Ingrid och jag kastanjer i en höstfärgad Pålsjö skog. Månadens största händelse inträffade sedan i Stockholm. Då träffade jag Sofias och Christians nya lilla familjemedlem, drygt 2 månader gammal! Så mysigt. Och sen på kvällen var det mitt och mitt pluggängs årliga kräftskiva. Vi sjöng, vi åt och vi dansade. Precis som vanligt. Efter Stockholm läste jag en av årets finaste och mest tänkvärda böcker, Grief is the thing with feathers. Som vanligt promenerade jag så mycket jag hann och så började jag med ett nytt sätt att ha kalender på, nämligen i en bullet journal. Än så länge älskar jag den. Annars präglades den sista halvan av oktober främst av #metoo. Jag är så glad och så ledsen över den hashtaggen. Men mest glad över allt den hittills har lett till.

saturday, blowing glass and making paper weights at glastornet with malin mena, nättraby, karlskrona
saturday, sofia and me at dunas de maspalomas, the dunes of maspalomas, maspalomas, gran canaria
saturday, frosty leaves, sofieroskogen, the forest, helsingborg
November började med att jag åkte till Karlskrona för att prova på att blåsa glas med min familj. Kort därefter åkte jag och Sofia till Gran Canaria på semester. Det var så himla ljuvligt. Om vi hade tur med vädret vet jag inte, men det var oavsett det 25+ och sol alla dagar vi var där. Jag kände mig helt avslappnad och det var så himla skönt att bara komma bort! #Metoo fortsatte att ge mig känslor från hela spektrat när fler och fler vittnesmål fick se dagens ljus. I slutet av månaden var jag och Bokbönorna i Malmö på författarträff med Flora Wiström och så blev det kyligare och frosten kröp fram. Jag sökte och kom, till min stora förvåning, in på skrivarkursen som ges på distans från Österlens folkhögskola. Jag som ofta tycker att november är en mörk pina känner att det här årets november varit så himla fin! <3

sunday, christmas market at fredriksdal, helsingborg
sunday, pre-christmas cosiness at ida's, helsingborg
sunday, christmas eve, karlskrona
December har, som vanligt, främst präglats av julförberedelser och julmys. Jag har försökt maxa myset och känner att jag har lyckats göra det med både julmarknadsbesök och en eftermiddag med julmys och quiz hos Ida. Julklapparna blev jag klar med i god tid och jag har inte alls känt mig stressad. Det har varit väldigt skönt. Julen firade jag i Karlskrona med mina föräldrar och syskon. Och sen avslutade jag året tillsammans med Ida i Helsingborg.

Tack 2017 för att du har varit mer kul än okul, för att jag har varit mer glad än ledsen och för att livet i det stora hela har varit mer bra än dåligt. <3


Första halvan av årssammanfattningen hittar du här.
Förra årets sammanfattning finns här och här.

Annonser
Det här inlägget postades i höst, sommar, summan av kardemumman, tillbakablickar, vinter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s