lördag med trojkan

Halva veckan har snart gått, jag har fått en ny skrivuppgift att jobba på och en förkylning att bota. Lite plus och lite minus, alltså. Idag tänkte jag att vi skulle spana in en dag med bara plus! Häng med för att se vad jag och mina kompisar gjorde lördagen för en och en halv vecka sedan.
saturday, trojkan, helsingborg and its surroundings
”Ska vi hitta på något i helgen?” Meddelandet kom från Ida på tisdagskvällen. Efter att ha diskuterat våra alternativ de följande dagarna satt jag på lördag förmiddag i bilen tillsammans med henne och Sofia. Vi hade bestämt oss för loppisrunda med lunchstopp och kanske en promenad och en fika som avslutning.
saturday, trojkan, helsingborg and its surroundings
Ida är den mest loppisskarpa personen jag vet. Hon tog oss med till sina bästa ställen. Vi började i Ängelholm och både jag och Sofia hittade saker vi var ute efter. Jag hittade en jordglob, något jag letat efter i drygt 10 år, och satt sedan med den bredvid mig i sätet resten av turen.
saturday, trojkan, helsingborg and its surroundings
Vi fortsatte ut i den skånska gråheten med sikte på lunch. Diskuterade geografin, hur hungriga vi var och märkliga dejtinghistorier (som ibland känns som påhitt tills dess att berättaren antingen har egen erfarenhet eller hört det från källan).
saturday, trojkan, helsingborg and its surroundings
När jag är ute och åker med Ida och Sofia känner jag ofta att det är som att vara på semester. Jag kan den nordvästskånska halvön oerhört dåligt och har sällan, för att inte säga aldrig, koll på var jag är. Det är härligt på ett intressant sett eftersom jag vanligtvis vill ha stenkoll på var jag här. Men det behövs inte i deras sällskap, då känner jag mig trygg.
saturday, trojkan, le maison francaise, ingelsträde
Vi kör in på gårdsplanen till vad som känns som någons bostadshus, som privat mark. Och där inne ligger ett litet franskt ställe, mitt ute på den skånska landsbygden. Le Maison Francaise heter det. Vi satt inomhus, pga vintern, men jag kan tänka mig att det är ännu mysigare att hänga här när solen skiner.
saturday, trojkan, lunch at le maison francaise, ingelsträde
Ida och jag åt dagens med portabellosvamp, god sås och någon form av griskött. Det hette något mycket tjusigare på menyn, men jag har glömt formuleringen. Och jag glömde fota den, ett väldigt användbart knep jag annars använder flitigt. Oavsett namnet var det gott! Kexet på toppen smälte i munnen tillsammans med såsen och köttet. Mums!
saturday, trojkan, lunch at le maison francaise, ingelsträde
Sofia fick liknande som vi fast med vegetariska alternativ. Hon var också nöjd.

Vi åt och pratade bort en okänd mängd tid, för jag tittade inte på klockan en enda gång. Tidsuppfattningen var ur led. Det blir ofta så när jag hänger med de här bönorna. Och det är härligt.
saturday, trojkan, fika at sofia's, helsingborg
Mätta och belåtna diskuterade vi vart nästa stopp skulle vara och kom fram till att fika hemma hos Sofia var det bästa alternativet. Efter en tur inom Höganäs saluhall gjorde vi ett pitstop hemma hos mig för att lämna jordgloben och hämta kakor innan Ida skickligt parkerade oss på Sofias gata. Där kompletterade vi det söta med kaffe och te och bara var i några timmar till. Typiskt bra lördag, om jag får säga det själv.

Annonser
Det här inlägget postades i äta bör man annars dör man, påhitt, vinter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s