the book of dust, vol. 1: la belle sauvage av philip pullman

Vi drar igång den här veckan med ett boktips!the book of dust: volume 1: la belle sauvage by philip pullman
För ett tag sedan läste jag en bok som jag verkligen sett fram emot. Jag nämnde den på min boklista om 2017 som boken jag mest såg fram emot 2018. Och nu har jag alltså tagit mig igenom den! Jag pratar så klart om La Belle Sauvage av Philip Pullman.

Om du har läst Philip Pullmans trilogi Den mörka materian kommer du att känna igen i alla fall ett par av karaktärerna i den här boken. Den här boken börjar nämligen när Lyra, som är huvudperson i böckerna om Den mörka materian är nyfödd, och vi får lära känna henne genom ögonen på Malcolm och hans daimon Asta. Malcolm bor och jobbar på sin familjs pub längs med floden i närheten av Jordan College i Oxford. I Den mörka materian bor Lyra redan på Jordan College och i den här boken får vi veta hur det går till när hon kommer dit. Det är en spännande berättelse, lättläst men ändå sitter jag på helspänn nästan hela tiden.

Jag var rädd att bli besviken, eftersom jag minns att jag var så fascinerad när jag läste Guldkompassen (den första boken i Den mörka materian-trilogin). Den gången var det som att upptäcka något helt nytt! Den känslan fick jag inte den här gången utan det kändes mer som att kliva tillbaka in i ett mycket älskat och bekvämt klädesplagg. Och det är faktiskt inte fy skam!

La Belle Sauvage är den första delen i en trilogi, kallad The Book of Dust. Jag ser redan fram emot nästa bok! Den tippas komma i slutet av 2018 och heta The Secret Commonwealth och ska handla om Lyra när hon är i 20-års åldern och på resande fot. Woop woop, så kul!


Fler boktips hittar du i min kategori böcker.

Detta inlägg publicerades i böcker, vinter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s