några grejer bara

Sommaren har mig i sitt grepp och jag sitter mer på andra platser, gör mer andra saker, än sitter vid datorn och är inomhus. Jag har vant mig vid den genomträngande värmen som omsluter min kropp, får mina blodådror att svullna, krypa upp till ytan för att svalka sig. De ser nästan ut att spränga hudbarriären.

Det enda jag längtar efter är att skriva. Och efter en semester som i år är mer på mina villkor. Tills det är dax för det (och det är mycket nära nu) vill jag tipsa om två grejer på temat skrivande.

sjön
Julia har börjat skriva i sin sommardagbok igen. Hon lockar, läskar, min skrivlust ännu mer den här sommaren än förra. Bild från Julias blogg.

7931d8c6-c13b-454a-ad91-b059b27c5927
Flora är på semester med sin brokiga familj i södra Frankrike. Varje dag delar hon med sig av en betraktelse, som en semesterdagbok. Den här är min favorit så här långt. Bild från Floras blogg.


Som bonustips, och som inte alls har med skrivande att göra, kan jag berätta att det kommit nya avsnitt av GLOW. Min mest oväntade favvoserie som handlar om ett gäng kvinnliga wrestlers i 80-talets Los Angeles. Den finns på Netflix.

Detta inlägg publicerades i sommar, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till några grejer bara

  1. Ulrika skriver:

    längtar också efter skrivandet. men hittar inte riktigt in i det annat än bloggandet (trots semester). tycker åtminstone mycket om att det mer ”litterära” bloggandet är så utbrett just nu, som i Floras och Julias inlägg. så fint att kunna ta del av små berättelser på så många platser, som dyra chokladbitar liksom, en stunds kvalitativ njutning.
    hoppas du får en skrivande semester!

    • Malin skriver:

      jag håller verkligen med dig om just det mer ”litterära” bloggandet. nästan som att få ta del av historia, skriven som historia, och inte bara en återgivning av en livsstil/ett liv. hoppas du snart hittar tillbaka till skrivandet! det kommer säkert snart. tack! det hoppas jag med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s