längtans obändiga kraft

Hej bloggen!
Jag tog visst semester från dig också, trots att du egentligen inte är något jag behöver semester ifrån. Du är ju mitt hjärtas glädje. Men kanske? tydligen? behöver även du vila ibland. Oavsett anledning, så sitter jag här igen. Jag börjar jobba idag, och mina jobbmorgnar brukar börja med att jag skriver några rader här. Och som den rutinberoende person jag är är det alltså därför jag är här. Vi börjar den här återfödelsen? återkomsten? fortsättningen! med några rader jag skrev innan semestern. Alltså för en dryg månad sedan. Kanske känner någon där ute igen sig i mina tankar? Det vore fint.

sunday, lush green in pålsjö forest, helsingborg

Ibland undrar jag om inte semestern är som allra bäst så här de dagarna innan den börjar. När allt fortfarande ligger framför. Möjligheterna känns oändliga. När längtan fortfarande känns så starkt i mitt bröst att jag omöjligt förstår hur den får rum där inne tillsammans med alla livsnödvändiga organ. Den brummar och bultar. Gör att mina lungor fylls med extra syre.

Jag vill skriva att jag aldrig längtat så mycket efter semestern som jag har gjort i år. Men det är inte sant. Jag längtar alltid lika mycket efter ledighet. Och kanske är det med den där längtan precis som med semestern, den är bäst precis på gränsen. Innan det jag längtar efter inträffar. Allt känns skarpare, klarare, precis innan det händer. Som blixtnedslaget före åskdundret.

I längtan kan jag leka med tanken på allt jag ska göra. Allt som kommer hända. Allt lugn och all sinnesro jag ska känna. Oftast blir det inte ens hälften så som jag tänkt. Men det brukar bli bra ändå. Och min längtan, mina tankelekar, skänker mig glädje i stunden. Och då har jag i alla fall varit glad då, även om jag inte är det sen. Eller efteråt.

Detta inlägg publicerades i sommar, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s