en helg med trojkan i karlskrona

Det känns som att jag upplever sommaren en gång till när, jag jag skriver de här inläggen. Inte så dumt faktiskt! Idag hoppar vi ungefär två månader bakåt. Då var det fredag och jag och mina vänner åkte till min barndomsstad över helgen. Häng på!
friday, trojkan, karlskrona
friday, trojkan, karlskrona
Jag, Ida och Sofia styrde alltså kosan österut. ”Nu lämnar vi fastlandet. Härifrån och hem till mina päron består marken av utfyllda öar.” sa jag när vi körde över den sista viadukten. Fem minuter senare parkerade Ida bilen hos mina föräldrar och så var vi framme. Vi skulle hänga en helg i Karlskrona och jag hade fått chansen att både låna mina föräldrars lägenhet och visa min hemstad. Fredagskvällen började med att vi handlade och lagade middag. Nämligen den här megagoda salladen, som jag ätit fler gånger än jag kan räkna den här sommaren. Till det massa prat och lite matthet efter arbetsveckan. Och så avslutade vi med jordgubbar och grädde plus te.
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
På lördagen, som var oväntat osolig, ni minns väl hur det var? Sommaren började redan i maj och sen tog den paus över midsommar (men då var ju jag ändå, lyxigt nog, på soliga breddgrader, i Spanien) och lite till, innan den kom igång igen. Det känns helt sjukt, det var så nyss, och ändå känner jag att jag i alla fall behöver påminna mig om det. Nåja, oavsett. Vädret var lite mulet, men ändå okej, blåsigt men så är det alltid i Karlskrona. Vi hade en lugn morgon på balkongen och tog sedan en tur med en av skärdgårdsbåtarna. Kollade på världsarvet, gamla militära byggnader och befästningar innan det var dags för lunch på Saltö fiskrestaurang.

Efter käket promenerade vi över Björkholmen, en av stadens äldsta delar, och hittade en bänk pausa på. Jag visade min favoritkyrka, Ulrica Pia, eller Amiralitetskyrkan som hon också kallas. Ida och Sofia posade snällt med gubben Rosenbom som står staty utanför. Vi var också en sväng inom Marinmuseum på Stumholmen. Sedan de byggde till utbåtshallen är det mitt favoritmuseum alla kategorier. Ni som läst min blogg länge kanske minns det här inlägget om när jag var där första gången? Jag var inte mindre peppad nu, och inte blev det heller sämre av att Ida och Sofia också tyckte det var coolt. Det enda som var bättre nu, jämfört med sist, är att det numera är gratis att gå in på museet och då även i ubåtshallen. Lyckan!!!
saturday, trojkan, karlskrona
När vi gick därifrån var vi rätt möra. Som tur var fanns det tid för en liten paus och lite prepp inför kvällen. Pauspreppen bestod av knäcke med brie, chips och prosecco.
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
saturday, trojkan, karlskrona
Sedan gick vi ut för att käka middag. Vi hade tajmat bordsbokningen lagom till solnedgången där vi satt på restaurang Vass, som är en flytande sjökrog som ligger i gästhamnen. Maten var helt okej, men servicen var riktigt dålig. Vi fick vänta länge på att ens beställa, ingen frågade om maten var god, om vi ville ha mer att dricka eller om vi ville ha efterrätt. Vi fick själva gå fram till baren för att få betala vår nota, när vi tröttnat på att ingen brydde sig om oss. När vi betalade frågade hon som stod i baren om vi hade haft en trevlig kväll. Och vi svarade nej och sa exakt det jag skrivit här ovan. Det som gjorde att kvällen ändå var fin var de sällskapet, de här två eminenta brudarna.
saturday, trojkan, karlskrona
Som avslutning försökte vi, förgäves, ta ett hoppkort. De flesta fotona ser ut som en variation av det här. Men vi skrattade gott hela tiden, muttrade åt män som bara gick rakt framför kameran, och hade väldigt kul.
sunday, trojkan, karlskrona
sunday, trojkan, karlskrona
sunday, trojkan, karlskrona
sunday, trojkan, karlskrona
sunday, trojkan, karlskrona
sunday, trojkan, karlskrona
Också söndagen började med frulle på balkongen. Medan diskmaskinen  gjorde sitt tog vi en tur till stranden. Vädret var allt annat än somrigt och efter årets maj kändes det så märkligt. Här är det ändå 1 juli! Men, även om det inte blev något bad, blev det någon timmes läsning. Med en annalkande bokklubbsträff var bokvalet givet och då kan det se något komiskt ut när en är iväg tillsammans. När disken var klar packade vi in oss och väskorna i bilen, och efter ett stopp för lunch i Hällevik, på Dagmars hamnkrog, och köp av jordgubbar, var vi snart tillbaka på västkusten igen.

Detta inlägg publicerades i äta bör man annars dör man, påhitt, sommar, utflykter och äventyr. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s