glad midsommar!

Glad midsommar allihop!
Jag hoppas att ni firar den så som ni helst vill och att dagen blir så bra som den kan bli. (Och blir den inte det så är det ändå en ny dag i morgon) Att ni får äta jordgubbar och bada och så. För att fira midsommarafton tänkte jag att vi ska kolla på vad jag har gjort på andra midsomrar under bloggens historia. Häng på!
friday, midsummer's eve, karlskrona
friday, midsummer's eve, karlskrona
2017 var jag i Karlskrona och firade dels på dagen med släktträff med tipsrunda, grillad gris och jordgubbstårtor, och dels på kvällen med kompisar till min bror med dans runt midsommarstången och öl.

friday, midsummer's eve, karlskrona
friday, midsummer's eve, karlskrona
2016 var det smällvarmt på midsommarafton och vi hukade i skuggan under trädet i min mosters trädgård. Jag band en krans och vi åt tårtor och kakor på längden och tvären och spelade pingis i skuggan från huset. Luften stod still.
midsummer's eve, helsingborg
midsummer's eve, helsingborg
2015 var jag i Helsingborg och orkade inte engagera mig för att det skulle bli något större firande. Jag pallade inte heller resa någonstans. Istället träffades jag och några kompisar och åt lunch, spelade kubb och bara var. Jag minns att det var så skönt att sen kunna gå hem och ta det lugnt på kvällen. (I efterhand är det inte så konstigt att jag kände så här då, för vid den tiden var det ganska struligt på mitt förra jobb.)
midsummer's eve, karlskrona
midsummer's eve, karlskrona
2014 var jag i Karlskrona igen. Det var familjen och några till som åt goda grejer, tävlade i vem som kunde spotta geleråttor längst, försökte oss på olika partytrick och tog knäppa gruppfoton.
midsummer, boholmarna
midsummer, boholmarna
2013 var jag och delar av mitt pluggäng, Kärntruppen, i Kalmar och firade på Marias sommarställe. Det var knytkalas, en brokig samling människor, tävlingar och dans till sent inpå natten. Nästa morgon, vill jag minnas, började med ett dopp i Ölands sund.
midsummer
midsummer
2012 var jag på västkusten tillsammans med Maria och Rosa, som jag lärt känna i under min utbytestermin i Holland året innan. Vi var medbjudna på fest hos en vän till Maria. Där fick vi grymt god mat. Jag minns att både huset och trädgården kändes magiskt, kanske mest eftersom vi satt och åt i ett växthus.
magical midsummer madness, nijmegen
magical midsummer madness, nijmegen
2011 pågick fortfarande nyss nämnda utbytestermin i Holland. Jag firade ihop med mina finska vänner, Anni, Maria och Virve, som också firar midsommar samt några till som aldrig gjort det förut. Vi grillade och så åt vi holländska pannkakor, poffertjes, med grädde och jordgubbar till efterrätt.
midsummer, kristinehamn
midsummer, kristinehamn
2010, som är bloggens födelseår, hängde jag återigen med Kärntruppen. Den här gången var vi i Värmland. Jag gjorde praktik i Gällivare den här sommaren hade tagit nattåget ner. Vi åt gös med potatis, grillat, jordgubbar med grädde och socker och asiatisk mat. Det var en mycket mjuk helg, som också innehöll blomplockning och allsång i bilen.

Detta inlägg publicerades i äta bör man annars dör man, sommar, tillbakablickar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s