måndagstankar

sunrise, helsingborg
Måndag. Helgen gick blixtsnabbt som vanligt. Det är väl så det är när vardagslivet dragit igång igen. Jag känner mig fortfarande ovan vid rytmen. Men den sitter väl där snart igen, antar jag.

September. Sommaren är över. Denna evighetssommar som aldrig verkade ta slut. Nu har det hunnit vara både ett och två regnoväder, svalare vindar. Och sen i lördags har hösten kommit. Enligt min tideräkning i alla fall. September är en höstmånad i min värld. Det gör mig inget. Tvärtom. Jag ser fram emot den friska höga luften. Krispigheten. De långsamt mörknande kvällarna.

Det bästa med september är också alla fina soluppgångar och solnedgångar jag kommer att få se. Min rutin brukar matcha solen så fint den här månaden. Det gör mig glad. Och det gör att min vardagsrytm känns väldigt skön.

Detta inlägg publicerades i höst, tankar för dagen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till måndagstankar

  1. Ulrika skriver:

    den här årstiden är nog min favorit! alltså sensommaren när den precis går över i tidighöst, innan riktiga gråhösten tar vid. Förra året var jag ledig en månad den här årstiden, från andra halvan av september till första halvan av oktober, för att skriva. helt ljuvligt även om alla verkligen utgick från att man skulle på solsemester när man var ledig på hösten, och jag ba ”nej ska sitta i ett tomt hus och skriva men TÄNK vilka fina lunchpromenader och kaffepauspromenader man kan ta i den tjusiga hösten!”

    hurra för september, även om sommaren var fin.

    • Malin skriver:

      åh, jag håller verkligen med dig! september är nästan som det bästa av hösten, men en slipper pressen att vara ute hela tiden, som jag ibland kan känna på sommaren. förstår att det måste varit en ljuvlig tid att vara ledig och skriva på! ps. ser fram emot vad det än är som händer på din blogg i november! ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s